Working In Small Projects

WISP staat voor Working in Small Projects. Deze methodiek is door TPG-Academy ontwikkeld en wordt met succes toegepast in ontwikkelingsprojecten, onder andere in Zuid Afrika. Jaap van de Deijl, directeur TPG en partner in Ondernemend Rivierenland: “De WISP methodiek is geschikt voor het managen van kleinere, minder complexe projecten. Je hebt de theorie vrij snel onder de knie, en je kunt het meteen inzetten voor je eigen projecten.

Daarom is het ook een goede methode voor MBO onderwijs. Maar ook voor MKB bedrijven en startende ondernemers is het een goede methode om projecten strak en binnen de tijd op te leveren. Bart Bouw, docent ROC Rivor vult aan: “De afgelopen periode hebben we samen met TPG Academy, docenten en studenten van ROC Rivor de methode verder ontwikkeld en geschikt gemaakt voor toepassing in het onderwijs.

Donderdag 17 mei werden tijdens de Pizzasessie Ondernemend Rivierenland de eerste studenten gecertificeerd. Ze hadden niet gedacht dat zo’n WISP certificaat toch wel veel waarde zou hebben. Dat ze nu internationaal worden erkend met de projectmanagementmethode WISP te kunnen werken vonden de studenten wel erg tof. Deze twaalf studenten kregen deze dag hun papiertje mee naar huis:
Jeffrey van Balkum
David van Gasteren
Twan Geebel
Erika Koenhen
Yusuf Macit
Jesper Oelen
Mark van Reeuwijk
Bart Walbeek
Ali Yesir
Fleur van Heesch
Romy van den Brink
Thijs de Rooij

Wat zullen ze trots zijn!