WISP

Dit voorjaar start een pilot waarin studenten in het Praktijklab gebruik gaan maken van WISP om hun projecten voor opdrachtgevers te managen. WISP staat voor Working in Small Projects. Deze methodiek is door TPG-Academy ontwikkeld en wordt met succes toegepast in ontwikkelingsprojecten, onder andere in Zuid Afrika. Jaap van de Deijl, directeur TPG en partner in Ondernemend Rivierenland: “De WISP methodiek is geschikt voor het managen van kleinere, minder complexe projecten. Je hebt de theorie vrij snel onder de knie, en je kunt het meteen inzetten voor je eigen projecten.

Daarom is het ook een goede methode voor MBO onderwijs. Maar ook voor MKB bedrijven en startende ondernemers  is het een goede methode om projecten strak en binnen de tijd op te leveren. Bart Bouw, docent ROC Rivor vult aan: “De afgelopen periode hebben we samen met TPG Academy, docenten en studenten van ROC Rivor de methode verder ontwikkeld en geschikt gemaakt voor toepassing in het onderwijs.

De eerste studenten van ROC Rivor hebben eind januari examen gedaan in de theorie van WISP. Als de uitslagen goed zijn, gaan ze de komende periode aan de slag met een pilotproject  in de Praktijklab volgens de WISP Methode”.

Wil je meer weten over de WISP projectmanagement methode, schroom niet en neem contact op met Paul Nieuwenhuis, 06 46730801.