Op ‘audiëntie’ bij de burgemeester

Studenten maken met promotiefilmpjes campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Daar sta je dan, als 1e-jaars student mediavormgeving, in de raadszaal ten overstaan van de burgemeester. Een voorrecht, juist spannend of toch vooral een kans om ervaring op te doen in het presenteren van je concept aan Dhr Beenhakker? Voor Wessel was het een onvergetelijke gebeurtenis: “Ik krijg juist een kick als ik daar mag staan en kan presenteren, ik kon bijna niet van de microfoon afblijven”.

In opdracht van de gemeente Tiel zijn ons studenten aan de slag gegaan met het maken van promotiefilmpjes voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het doel van de filmpjes is dat er meer jongeren naar de stembus gaan op 21 maart.

De burgemeester is in zijn nopjes: “Ik ben onder de indruk van jullie uitgewerkte ideeën, nu de laatste slag en als ze klaar zijn dan kunnen we de filmpjes via verschillende mediakanalen verspreiden”. Voor de studenten een bevestiging en het vertrouwen om de concepten verder uit te werken, om vervolgens het resultaat terug te zien via de lokale mediakanalen. Een mooi vooruitzicht: “We gaan er in de vakantie mee aan de slag!”.