Het idee

idee

Ondernemen begint bij een idee. Een plan. Een gat in de markt. Een kans waarvan je je afvraagt waarom niemand anders die nog gezien heeft…

drive

Dan komt het aan op motivatie. De drive en passie om je idee of plan te realiseren. Dat vraagt vasthoudendheid, en werkelijk geloof in je idee. En in jezelf…

resultaat

Uiteindelijk gaat het erom:  Kun je je blijven focussen op het doel?vastbijten? Ook als het taai wordt?  Ondernemers willen dingen realiseren. Uiteindelijk gaat het om het resultaat.

 

Ondernemerschap & ondernefoto dematec 2mendheid

Een goed idee. De motivatie om het te realiseren. En gaan voor het resultaat. Daar draait het om in het Praktijklab. Studenten werken aan echte opdrachten van bedrijven en instellingen in de regio. Zo leren ze al in een vroegtijdig stadium tijdens de opleiding wat het is om met klanten te werken. Dat vraagt om een ondernemende instelling. Plannen, organiseren. De zaken goed voorbereiden en afspraken nakomen.

Bouwen aan een netwerk

Klanten verrassen, door net dat stukje extra te geven. Het gaat om de simpele dingen zoals ‘ zeggen wat je doet en doen wat je zegt’. Studenten krijgen binnen het Praktijklab al in het eerste jaar de kans zich te profileren naar bedrijven in de regio. Zo bouwen ze al meteen aan hun portfolio en aan hun netwerk.

Rabobank West Betuwe, partner van het Praktijklabrabobank-logo

Rabobank West Betuwe onderkent het belang van goed praktijkonderwijs. De ledenraad steunt het Praktijklab met een bijdrage uit het Coöperatief Stimuleringsfonds. De bijdrage uit het fonds wordt gebruikt om de organisatie van het Praktijklab te versterken en om deelname van meer opleidingen van ROC Rivor mogelijk te maken.