De jeugd heeft de toekomst!

Biz en ROC Rivor slaan handen ineen

Een veel gehoorde uitspraak, de laatste tijd. En het is waar! Wim van Baal en Heidi Meurs organiseerden samen met ROC Rivor en Ondernemend Rivierenland een prachtige bijeenkomst: Meet The Future.

Unieke verbinding tussen ondernemers en ondernemende studenten.
Op 21 maart kwamen de partners van Betuwe in Zaken bij elkaar. Niet zoals gewoonlijk met een hapje en een drankje, maar dit keer met sprekers, studenten en studentondernemers.
De avond was gericht op het maken van een verbinding tussen bestaande ondernemers en studenten. Op deze manier verkleinen we het gat tussen het ‘studentzijn’ en de arbeidsmarkt.

Holland Evenementen Groep, S-BB erkend leerbedrijf
Na een gezellige binnenkomst en opening werd het woord gegeven aan Shane Lamandassa en Laurie Elings van de Holland Evenementen Groep. Zij vertelden over hun bedrijf, werkzaamheden en ervaringen. Het aantrekken van stagiaires stond hierbij voorop, maar daarnaast ook de uitleg aan de andere bedrijven hoe zij zelf stagiaires kunnen binnenhalen. Hiervoor was S-BB natuurlijk ook aanwezig. Zij hebben alle bedrijven duidelijk kunnen uitleggen hoe je een Erkend Leerbedrijf kan worden.

YoungMediaProfs, ambitieuze studentondernemers in de dop
Van Shane en Laurie ging de microfoon door naar onze eigen YoungMediaProfs. Zij hebben laten zien wat zij allemaal kunnen en vertelden vol passie over hun groei ambities. Sommige Profs zijn erachter gekomen dat zij toch nog een studie willen volgen, sommigen willen het liefst direct al aan de slag; het opstarten van een eigen bedrijf en het uitvoeren van projecten.
Als kers op de taart werd door de YoungMediaProfs een dienst verloot. Uiteindelijke winnaar; Peter Schaap, Directeur Lingecollege vwo/havo/isk!

HammerTECH, een jong ICT bedrijf van Elwin Hammer
Een van de studentondernemers van ROC Rivor is Elwin Hammer. Hij heeft zijn eigen ICT bedrijf en heeft deze netjes gepresenteerd tijdens Meet The Future. Veel geïnteresseerde gezichten draaiden zijn kant op, toen hij de microfoon pakte. Met een concrete omschrijving van zijn bedrijf en werkzaamheden bleef hij het publiek boeien tot zijn laatste woord. Het was mooi om te zien dat de partners van Betuwe in Zaken ook na zijn presentatie nog geïnteresseerd waren en tijdens het netwerken opnieuw bij hem terecht kwamen.

Het was een goed georganiseerde avond, waarbij zowel Betuwe in Zaken en Ondernemend Rivierenland als alle partners dik tevreden waren.

En dan… Borrelen!