Beroepenmarkt XXL!

Toen de decanen van het RSG Lingecollege (Heiligestraat) ter voorbereiding van de jaarlijkse beroepenmarkt voor havo- en vwo-leerlingen aanklopten bij het Praktijklab van ROC Rivor, ontstond er meer dan alleen een mooie samenwerking. Er ontstond een plan voor Beroepenmarkt XXL, door de markt open te stellen voor een breder publiek.

 

Beroepenmarkt XXL werd 15 februari georganiseerd voor mbo niveau 4 en vavo-studenten van ROC Rivor en mavo-, havo- en vwo-leerlingen van RSG Lingecollege. Naast de organisatorische ondersteuning door het Praktijklab, bood ROC Rivor aan om de Beroepenmarkt op locatie Bachstraat 1 in Tiel aan te bieden. De markt heette met recht Beroepenmarkt XXL, omdat het aanbod erg groot was. Er waren beroepsprofessionals uit allerlei branches, oud-leerlingen van diverse studies en voorlichtingsstands van universiteiten, hogescholen, mbo’s en tussenjaar instituten. Daarnaast was er de mogelijkheid om een korte studiekeuzetest te doen, zodat bezoekers informatie konden ophalen bij de scholen, professionals en studenten die passen bij hun interesses.

Rond de 120 voorlichters stonden donderdag 15 februari van 19.00 uur tot 21.00 uur klaar om een grote groep studenten, leerlingen en ouders een inspirerende en informatieve avond te bezorgen.