Avri Infografic

Nieuwe infographic voor Avri!

Studenten maken moderne presentatie voor gladheidbestrijding

De temperaturen duiken onder het vriespunt, er wordt ijzel of sneeuw voorspeld. Er moet worden gestrooid, en snel ook! Om de wegen veilig en begaanbaar te houden. Maar wie doen dat eigenlijk? Wat is er voor nodig en hoe gaat het in zijn werk?

Romy Vermeulen en Nicky van Doorne, tweedejaars studenten van de opleiding mediavormgeving maakten in opdracht van Leo van Eeuwijk van Avri een nieuwe, moderne presentatie over de gladheidbestrijding in regio Rivierenland. Om de inwoners van Rivierenland een beeld te geven van wat er allemaal komt kijken bij gladheidbestrijding. De opdracht werd uitgevoerd in het kader van het Praktijklab van ROC Rivor.

Strooiwagens en 30 ton zout.

Leo van Eeuwijk, Teamleider Ibor en verantwoordelijke voor de gladheidbestrijding van Arvi zegt: ‘Mensen hebben vaak geen idee wat er bij komt kijken als het journaal ijzel of sneeuw voorspelt. Binnen het team gladheidbestrijding komt er een hele logistieke operatie op gang. Strooiwagens, chauffeurs, tonnen zout, routeplanningen… en dat allemaal in héél korte tijd. We laten graag aan onze burgers, maar ook aan de politiek, zien wat en hoe we het precies doen. Daar zijn we trots op!’

Na een kennismakingsgesprek waarin Leo van Eeuwijk de kaders (huisstijl) gaf waarbinnen gewerkt moet worden, maar wel met alle vrijheid om het creatieve proces niet te verstoren, zijn Romy en Nicky direct aan de slag gegaan. Zij pakten dit snel op en stuurden al vrij snel een eerste opzet. Deze opzet bleek al een heel eind te zijn, in het beeld dat Leo van Eeuwijk voor zich zag. ‘Ze hebben goed geluisterd naar wat de opdrachtgever graag wilde’, aldus de opdrachtgever zelf.

Communicatie naar raadsleden

De kwaliteit van het product dat Romy en Nicky geleverd hebben bij Avri, zorgt ervoor dat de nieuwe infographic meteen al  gebruikt zal worden in een E-letter over gladheidbestrijding. Deze E-letter is naar alle raadsleden in de regio verzonden. Best een grote stap dus…
Er zal ook een artikel over de infographic op LinkedIn verschijnen. Dit zal ook gebruikt worden als voorlichting en informatiebron voor Avri.

De samenwerking tussen Romy, Nicky en Leo verliep snel en soepel. De dames hebben een goed product geleverd, precies zoals Avri dit voor ogen had. ‘Top gedaan, meiden’, waren de lovende woorden van Leo van Eeuwijk.

Na deze infografic mogen Romy en Nicky een animatie maken van 20 à 30 seconden. Avri zal deze animatie op de website plaatsen. Een extra klus voor de studenten die al groots werk hebben afgeleverd.

 

Door @AvriGladheid te volgen op Twitter, blijft u in de winter op de hoogte van de gladheidbestrijding.